Rob Orlemans and Half Past Midnight
Blues / Rock    
Klik voor groot formaat.
youtube.com/live video1
youtube.com/live video2
   

ROB ORLEMANS & HALF PAST MIDNIGHT

De Nederlandse blues-rock formatie Rob Orlemans & Half Past Midnight behoort tot de top van het blues en rock genre. Het power trio is met grote regelmaat te vinden op diverse nationale en internationale podia o.a. in België, Duitsland en USA. De band krijgt niet alleen keer op keer lovende kritieken van zowel de Nederlandse als buitenlandse media maar laat ook het publiek laaiend enthousiast achter.
Na de in 2003 met lovende kritieken ontvangen cd "Live in Chicago" heeft de band een nieuw meesterwerkje afgeleverd en wel "Libertyville". Deze cd wordt bejubeld door de pers. Bij een groot aantal radio stations, waaronder Arrow Classic Rock, staat dit album op airplay list en bij velen is het zelfs uitgeroepen tot cd van de maand. Het album "Libertyville" staat garant voor prachtige bluesy nummers en is gedeeltelijk in Nederland en de Paragon Studio's te Chicago opgenomen.Niet alleen met zijn eigen band maar ook met de legendarische Curtis Knight, de mentor van gitaarlegende Jimi Hendrix, heeft Rob Orlemans lange tijd getoerd. Samen hebben zij enkele prachtige cd's uitgebracht te weten "Mean Green" (1995) en "On the Road Again" (1996).
Rob Orlemans is zonder meer het "gezicht" van de band. Met zijn kenmerkende stijl wordt hij een van de beste blues-rock gitaristen genoemd. Zijn ietwat doorleefd stemgeluid en enerverend gitaarwerk is ieder optreden weer een ware happening.
De line up van de band bestaat uit Piet Tromp op Bas, Ernst van Ee op Drums (Highway Chile,Vengeance,Lana Lane) en Rob Orlemans op gitaar en zang. Met deze stevige ritmesectie creëert Orlemans een band die vanaf de eerste minuut vol energie uit de startblokken schiet en garant staat voor een spetterend optreden.
De laatste cd "Libertyville"  is ondergebracht bij het label Silvercoast / Coast to Coast SC 0602 (Label USA: Grooveyard Records ROBO 001/Japan BSMF Records-2045).
Libertyville is inmiddels ook verschenen in de USA en Japan.
Meteen na de Japanse release op 24 april 2007 stond de cd al op 4 in de Japanse Bluescharts.
De nieuwe Live DVD "Open The Cage" + documentaire als spec.features is juichend ontvangen door de pers en fans.
Rob Orlemans - Gitaar/Zang
Piet Tromp - Bas
Ernst van EE - Drums

 

Wenst u meer info omtrent deze band?
tel +32(0)11 432004
gsm +32(0)496 213218
neem contact op via ons invulformulier