Dany Caen
   
Klik voor groot formaat.

youtube.com
   

De live band Dany Caen is opgericht rond de gelijknamige zangeres Dany Caen .
Dany heeft als backing zangeres haar stem geleend aan heel wat ronkende namen in de muziekwereld . Haar carrière omspant dan ook heel wat stijlen en genres . In die optiek is de band Dany Caen dan ook niet te vangen onder één noemer . Wat u mag verwachten is  bewerkingen van gekende  klassiekers met de hoofdtoets op soul , disco met zijsprongetjes naar blues , rock en funk . De Band bestaat uit Dany Caen , Chris Peeters , Pieter Akkermans , Ivo Opdebeek , Marco Rosso .

 

DANY CAEN ( zang )

Werkelijk iedereen denk ik heeft ooit kennis gemaakt met het fenomenale zangtalent Dany Caen ….; zonder het eigenlijk te beseffen . Dany is een typisch voorbeeld van een nachtegaal die net achter “the spotlight “ jarenlang anderen heeft laten schitteren . En om iedereen duidelijk te maken dat ik niet overdrijf hier een greep uit haar indrukwekkende palmares als backing vocalist .
Met Sandra Kim naar het songfestival  , Rob De Nijs , BJ Scott , The Scabs , Clouseau , Mama’s jasje , Belle Perez , 7 jaar swingpaleis  VRT , 2 jaar het gevoel VTM , 3 seizoenen sterren op de dansvloer VTM, Laatste show band VRT , Nieuw wereldorkest Radio 1 VRT , LSP band , Songs from the Brill building tour en tin pan alley tour telkens met Patrick Riguelle en John Terra . Tel daarbij nog hopen studio werk voor zowat iedereen in België “ need I say more “

Om nu Dany te laten schitteren zijn volgende 4 virtuoze klasse bakken aangetrokken .

Chris Peeters ( guitar & zang )

Moet ik hem nog voorstellen ? één van de meest gekende namen op muzikaal vlak in Vlaanderen .
In de jaren 60 studeert hij klassieke gitaar op verschillende muziekscholen . Richt zelf een aantal bands op en speelt ook in verschillende lokale bands . 
In de jaren 70 speelt hij voornamelijk in dans- en balorkesten , maar speelt in 1971 ook op Jazz Bilzen . In deze periode doet hij zijn eerste ervaringen op als studio muzikant .
In de jaren 80 talrijke sessies als studiomuzikant voor “ bijna iedereen “ . Chris speelt ook bij de BRT orkesten : Jazz orkest o.l.v E. Verscheuren , Big Band  o.l.v F. Sunder , Symfonisch orkest o.l.v F. Terby .
In de jaren 90 is Chris voornamelijk actief als sessiemuzikant. Hij speelt live bij o.a Clouseau , Will Tura , Zjeff Vanuytsel  en Kris De Bruyne waarvoor hij ook als producer een paar albums opneemt .
Vanaf 1999 tot 2012 is Chris de gitarist van de Laatste Show Band van het gelijknamige TV- programma op de VRT . In die hoedanigheid samenwerkingen met o.a Emmylou Harris , Joe Cocker , Sting , Bryan Ferry , Henri Salvador ………..
Chris is momenteel nog steeds een veel gevraagd producer en studio muzikant .

Pieter Akkermans  ( piano /Keyboard )

Pieter komt uit een muzikaal nest. Reeds op 4 jarige leeftijd treedt hij in de voetsporen van zijn vader Johan Akkermans (pianist & musicoloog). Hij zal later zijn master behalen aan het Lemmensinstituut .
Pieter is een klassiek geschoolde pianist, maar dat belet hem niet om fulltime bezig te zijn in allerhande pop-, blues-, en jazz-ensembles . Nog op zijn palmares: in 2009 speelt hij piano bij singer- songwriter Levien, in 2012 Stella Nova, 2015 Channel Zero unplugged en in 2016 speelt hij met Chris Thompson, de ex-leadzanger van Manfred Mann’s Earth band .
Sinds 2012 werkt hij regelmatig als sessiemuzikant in studio Fandango. Tel daarbij zijn jarenlange begeleiding van koren, zangers en zangeressen in diverse opstellingen en het hoeft geen verdere uitleg dat we hier te maken hebben met een muzikale duizendpoot .

 

 Ivo Opdebeek ( drums / percussie )

Autodidact en drie jaar les gevolgd bij Marcel Decauwer ( The Pebbels ) & telg uit de legendarische Mechelse drummers dynastie de Opdebeecks ( een familie waar enkel de kat en de parkiet niet drummen ) Kreeg dus de muzikale microbe te pakken van thuis uit. Speelde vanaf jonge leeftijd in verschillende bands , de Red River Band, Big Bill en toerde jarenlang Europees  als vaste drummer met countryzanger Jimmy Lawton en guitar wizzard Stewart Barnes. , Met deze band hebben ze ook de begeleiding gedaan van guitar virtuoos Jerry Donahue. , In mei 2016 mocht hij  dit nog eens over doen met Guitar collection Ivo is ook gekend van de Brown sugar drummers , The Stewart Barnes band & The Guitar collection .

 

Marco Rosso ( Bass )

Marco zit al meer dan 40 jaar in’t vak . Heeft nog gespeeld bij Soul Sister en The Gonnabeez .
Marco is ook een veel gevraagd studio en sessie muzikant .

 

 

Wenst u meer info omtrent deze band?
tel +32(0)11 432004
gsm +32(0)496 213218
neem contact op via ons invulformulier